2 kadın tutsak hapishanede saldırıya uğradı

Wan protestoları sırasında tutuklanan ve Şakran Kadın Kapalı Hapishanesinde adli tutuklular bölümüne konulan Sedanur Uğur ve Sibel Örmez, yaklaşık 30 adli tutuklunun saldırısına uğradı.

TUTSAKLARA SALDIRI

Wan halkının irade gaspına karşı 2 Nisan'da İzmir'de gerçekleşen eylemde gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez, adli tutuklularla tutuldukları koğuşta saldırıya uğradı. Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan Uğur ve Örkmez, adli tutuklular ile kalmak istemediklerini söylemelerine rağmen hapishane yönetimi tarafından adliler ile tutulmaya devam etti ve hedef gösterildi. 

Koğuşta ayakta sayım vermeyi reddettiği için hedef gösterilen Uğur ve Örkmez, 26 Nisan'da koğuşta kalan diğer tutukluların saldırısına uğradı. Gardiyanların "Bunlar aşağıda sayım vermezse, sizin de başınız yanar" diye tehdit ettiği yaklaşık 30 tutuklu, Uğur ve Örkmez’e saldırdı. Darp raporu alan kadınların kollarında ve vücutlarının çeşitli yerlerinde morluklar oluştu, saçları yolundu. 

Saldırının ardından bu koğuştan alınarak 2 gün hücrede tutulan kadınlar, ardından yine adli tutukluların bulunduğu başka bir koğuşa verildi. 

Uğur ve Örkmez'in avukatlarının olay hakkında suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.