DEM Parti Amed'de kongreye gidiyor

DEM Parti Amed İl Örgütü'nün 1. Olağan Kongresinin startı verildi. Parti, örgütlü mücadeleyi büyütme mesajı verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed İl Örgütü, önümüzdeki ay yapacağı 1. Olağan Kongresine ilişkin il binasında açıklama yaptı. Kongre komisyonu adına metnin Türkçesini Gülseren Pervane, Kürtçesini ise Rıfat Roni okudu.

DEM Parti ve geldiği geleneğin yıllardır tüm baskı, sindirme ve saldırılara karşı direnen, geri adım atmayan bir parti ve halk gerçekliği olduğunun vurgulandığı açıklamada, bugünlere zorlu koşullarla gelindiği belirtildi. Halkların büyük bedellerle partiyi bugünlere getirdiğinin ifade edildiği açıklamada, “On yıllardır devlet aklıyla partimize karşı yürütülen anti demokratik, hukuk dışı ve faşizan uygulamaların dünyada bir benzeri yoktur. Bu kadar zulüm ve baskı, bu ülkede iktidar partisi de dahil hangi partiye karşı yapılsa o partinin varlığından söz edilemeyecekti. Bu diri ve direngen mücadeledeki başarı, partimize gönül vermiş halkımızın ve partili yoldaşlarımızın tüm süreçlerde kararlı, kesintisiz ve uzun soluklu mücadele ve emeklerinin sonucudur” denildi.

'ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZÜ BÜYÜTME ZAMANI'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Başta İmralı Zindanı olmak üzere, tecrit bütün zindanlara yayılmış, ülkenin tamamı açık cezaevi haline getirilmiştir. 8 Mart Kadınlar Günü, direnişin sembolü olan Newroz ve 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın mücadele ruhu ile barış özgürlük ve eşitlik mücadelemizi yükselterek, DEM Parti Amed İl Kongresi’nin startını veriyor, çalışmaları başlatıyoruz.

Bu mücadele; zindanlardaki tecrit kırılana, barış, özgürlük ve eşitlik gerçekleşene dek kararlılıkla devam edecektir. Kongremiz bizlere, halklarımıza ve partimize kutlu olsun.

Bu inanç ve kararlılıkla, gençleri, kadınları, işçi, emekçi ve toplumun tüm kesimlerini DEM Parti Amed İl Kongresi çalışmalarına güç katmaya ve oluşturulacak il örgütü yönetiminde yer almaya çağırıyoruz. Şimdi mücadeleyi büyütme ve başarıyla taçlandırma zamanıdır.  Gün, il ve ilçe örgütlerimize halkın örgütlü gücü, ortak akıl ve istişare ile güç katma günüdür.”